Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI) este unul dintre partenerii evenimentului „Reuniunea Operatorilor, Producătorilor și Autorităților din Transportul Public (ROPAT)”, organizat de Asociația Română pentru Smart City în perioada 27-28 octombrie 2022, la Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR). În cadrul reuniunii, din partea TPBI, vor lua cuvântul Geanina Suditu – directorul Direcției Dezvoltare a TPBI, Iosif Szentes – directorul Direcției Dezvoltare Transport Feroviar, Alina Ciolan – șef Serviciu PMUD, precum și alți specialiști și experți din domeniu.

Joi, 27 octombrie, în cadrul Galei Premiilor Transportului Public ROPAT 2022, vor fi premiate cele mai bune proiecte, servicii și inovații în transportul public din România.

ROPAT este cel mai important eveniment de transport public din România, iar gala are ca scop descoperirea, recunoașterea și premierea proiectelor inovatoare din domeniul transportului public. Premiile sunt acordate autorităților de transport, operatorilor, antreprenorilor sau altor entități care modelează viitorul transportului public durabil și sustenabil.