Câștigătorii a două concursuri organizate de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI) în Săptămâna Europeană a Mobilității au primit marți, 25 octombrie 2022, premiile oferite de TPBI și partenerii săi, companiile de micro-mobilitate Lime și Bolt România.

Directorul General al TPBI, Vladimir Ghițulescu, le-a oferit celor trei câștigători premiul acordat de Asociație în cadrul concursului „TPBI GO!”: câte un abonament metropolitan integrat, valabil timp de șase luni pe transportul de suprafață, metrou și pe ruta de tren metropolitan „Gara de Nord” București – „Aeroport Henri Coandă” Otopeni. Reprezentantul companiilor specializate în micro-mobilitate le-a oferit celor trei norocoși câte o trotinetă electrică din partea Bolt și Lime.

Darius Ștefan, cel mai tânăr dintre câștigători, are doar 14 ani, așa că a venit să ridice premiul însoțit de tatăl și de fratele său. El este pasionat de transportul public și cunoaște aproape toate detaliile despre trenurile de călători, despre infrastructură, dar și despre vehiculele care asigură transportul public în București și Ilfov și nu numai.

Ana-Maria este o tânără mamă, care a primit premiul alături de fiul ei. Acesta era extrem de încântat de trotineta electrică, în timp ce mama sa a găsit foarte util abonamentul integrat pe șase luni.

Ovidiu Ionuț aproape că nu credea că va lua acasă trotineta electrică și chiar a apreciat că nu este grea deloc, bucurându-se în aceeași măsură și de titlul de călătorie gratuită pe mijloacele de transport de suprafață, metrou și tren metropolitan.

Pe lângă norocoșii câștigători ai concursului „TPBI GO!”, au venit și doi dintre cei trei câștigători ai premiilor oferite în concursul de cunoștințe generale „Quiz – Transportul public din București și Ilfov”.

Aceștia au primit câte un stick de memorie de 32 GB, un termos și o baterie externă de 5.000 mA. Jean Paul este foarte încântat de inițiativa TPBI și spune că abia așteaptă următorul eveniment de acest gen, în timp ce Adrian Constantin s-a arătat foarte încântat de produsele oferite. Al treilea câștigător a anunțat că va veni să ridice premiul spre sfârșitul lunii, întrucât nu se află în localitate în această perioadă.

Câștigătorii concursului de fotografie urmează să fie premiați după încheierea formalităților pentru imprimarea calendarelor pe anul 2023 cu utilizarea fotografiilor trimise chiar de aceștia.