Săptămâna Europeană a Mobilității – București-Ilfov 2022

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI) le-a pregătit mai multe premii și surprize utilizatorilor transportului public din regiune, cu ocazia evenimentului „Săptămâna Europeană a Mobilității”, care are loc în perioada 16-22 septembrie 2022, tema din acest an fiind „Better Connections”.

Acțiunile organizate de TPBI, în parteneriat cu Primăria Municipiului București, Consiliul Județean Ilfov și cei patru operatori de transport, sunt următoarele:

Green Line* (17 – 18 septembrie 2022, între orele 10:00 – 18:00)

Sâmbătă și duminică (17-18 septembrie), între orele 10.00-18.00, TPBI va înființa trasee speciale de autobuz, denumite „Green Line”, care vor avea stații în principalele puncte de interes din Capitală și în zonele adiacente parcurilor, dar și în diferite puncte cu atracții turistice din Județul Ilfov: Palatul Mogoșoaia, Muzeul Atelier din Piscu, Mănăstirea Cernica, Mănăstirea Pasărea, Mănăstirea Vlad Țepeș. Autobuzele vor purta inscripția „Green Line”.

*Pe traseele speciale „Green Line”, sunt valabile toate titlurile de călătorie din oferta tarifară a TPBI.

Concurs! TPBI GO! (17 – 18 septembrie 2022)

În perioada „Săptămânii Europene a Mobilității”, TPBI va lansa mai multe concursuri, printre care „TPBI GO!”. Acesta urmărește încurajarea publicului, în special a tinerilor, să utilizeze transportul public și cel alternativ, nepoluant. Câștigătorii concursului vor fi desemnați prin tragere la sorți și vor primi abonamente de călătorie cu mijloacele de transport în comun și trotinete. Pentru aceasta, ei vor trebui să scaneze un cod QR care va fi afișat în vehiculele de pe liniile „Green Line” și să se înscrie la concursul „TPBI GO!”. Cei care vor scana toate cele patru coduri de pe cele patru linii vor avea mai multe șanse de câștig.

Regulamentul concursului poate fi consultat aici: Regulamentul concursului „TPBI GO!”; Act adiționat la Regulamentul concursului „TPBI GO!”

Câștigătorii concursului „TPBI GO!”

 

Mobility Expo (17-18 septembrie 2022, 10:00 – 18:00)

La intrarea din Piața Charles de Gaulle a Parcului Regele Mihai I, TPBI va organiza, împreună cu partenerii săi, „Mobility Expo” – un eveniment care prezintă proiectele de mobilitate inițiate și aflate în curs de dezvoltare la nivelul Regiunii București – Ilfov. La expoziție, atât cei mici cât și adulții vor putea admira produsele și serviciile oferite de diverși actori de pe scena regională a transportului public, inclusiv cel alternativ.

Jandarmeria va prezenta câteva exemplare din efectivele de câini și cai pe care le deține, precum și echipamentele utilizate pentru păstrarea ordinii publice. Echipamentele puse la dispoziția publicului chiar vor putea fi „probate” de copii.

Poliția va veni cu autobuzul de educație rutieră, unde vor fi prezentate vizitatorilor diverse situații și imagini, fiind vizați în special copiii și tinerii.

 

Ziua porților deschise (17 septembrie 2022, 09:00 – 15:00)

O altă acțiune oferită de TPBI în cadrul „Săptămânii Europene a Mobilității” este „Ziua Porților Deschise”, care va avea loc în ziua de 17 septembrie 2022, între orele 09.00 și 15.00. În această perioadă, publicul va avea acces în depoul de tramvaie Dudești al STB SA și la Muzeul STB.

La Depoul Dudești, publicul va putea vizita unitatea de exploatare și va putea afla modul de funcționare a diferitelor subansamble ale tramvaielor. Participanții la eveniment vor putea admira diferite modele de tramvaie de epocă și vor efectua un tur al depoului cu unul dintre aceste vagoane.

Muzeul STB va fi deschis pentru cei care doresc parcurgerea unei scurte incursiuni în istoria transportului în comun din București și să aibă acces la repere din activitatea lucrătorilor din transportul public.

 

Plimbare cu tramvai de epocă* (18 septembrie, 09:00 – 14:00)

Duminică, 18 iulie, între orele 09.00 și 14.00, pasionații tramvaielor se vor putea plimba cu un model de epocă pe traseul: Depoul Dudești – Piața Hurmuzachi – Bucur Obor – Depoul Victoria – Lizeanu – Piața Sf. Gheorghe și retur.

* La plimbarea cu tramvaiul de epocă, sunt valabile toate titlurile de călătorie din oferta tarifară a TPBI.

 

Concurs! Quiz – Transportul public din București și Ilfov (16 – 22 septembrie 2022)

TPBI a pregătit și un concurs online cu premii „Quiz – Transportul public din București și Ilfov”, care se va desfășura pe site-ul propriu www.tpbi.ro. Cei care vor răspunde corect vor fi înscriși la tragerea la sorți, iar câștigătorii vor primi vase tip termos, stick-uri de memorie și baterii externe pentru telefoanele mobile.

Regulamentul concursului poate fi consultat aici: Regulamentul concursului – Quiz – Transportul public din București și Ilfov

Câștigătorii concursului Quiz – Transportul public din București și Ilfov

 

Concurs! Fotografii – Transportul public din București și Ilfov (16 – 22 septembrie 2022)

O altă surpriză pregătită de TPBI este concursul pentru pasionații de fotografie și transport public și alternativ, „Fotografii – Transportul public din București și Ilfov” care se va desfășura pe tot parcursul campaniei „Săptămâna Europeană a Mobilității” (16-22 septembrie). Cele mai bune poze vor fi utilizate în viitoarele campanii de promovare a transportului public realizate de TPBI, iar câștigătorii concursului vor primi calendare de perete care conțin fotografiile lor.

Regulamentul concursului poate fi consultat aici: Regulamentul concursului – Fotografii – Transportul public din București și Ilfov

Câștigătorii concursului „Fotografii – Transportul public din București și Ilfov”