Începând de luni, 14 februarie 2022, linia 66 va funcționa între „Vasile Pârvan” și „Arena Națională”, iar pe traseul neacoperit va funcționa linia navetă de autobuz 667, anunță Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI). Măsura a fost dispusă ca urmare a solicitării Trustului de Clădiri Metropolitane București SA, în vederea efectuării lucrărilor de execuție a Pasajului Doamna Ghica.

Astfel, până la finalizarea lucrărilor, linia de troleibuz 66 va funcționa pe traseul de bază de la terminalul „Vasile Pârvan” până la intersecția Bd. Carol/ Calea Moșilor, apoi pe un traseu modificat pe Bd. Pache Protopopescu, Str. Matei Voievod, Str. Vatra Luminoasă, Bd. Pierre de Coubertin până la „Arena Națională” și retur.

În locul troleibuzelor, publicul călător va putea utiliza linia navetă de autobuz 667, care va funcționa între „Piața Rosetti” și terminalul „Spitalul Fundeni”. Pe acest traseu, vehiculele vor efectua toate stațiile liniei 66, iar la capătul de linie „Piața Rosetti” vor avea stație comună cu autobuzele liniei 311.

În perioada lucrărilor, liniile de troleibuz 70 și 85 vor funcționa cu un parc de vehicule suplimentat.