TPBI a primit joi, 30.03.2023, premiul la categoria Smart Living pentru proiectul „Sistem ITS integrat Smart&Green Mobility pentru Regiunea București-Ilfov – informarea călătorilor în stațiile de transport public”, la a șaptea ediție a evenimentului Smart City Industry Awards organizat la Palatul Parlamentului.

„Mă onorează premiul obținut de TPBI, este rezultatul muncii echipelor mixte ale TPBI și reprezintă o încununare a eforturilor depuse în ultimii ani”, spune directorul general Vladimir Adrian Ghițulescu. „Proiectul premiat este parte a unui pachet de proiecte dezvoltate de noi, în valoare de peste 200 milioane de euro, din care, a fost aprobată finanțarea pentru proiecte în valoare de 108 milioane de euro. Mulțumesc echipei TPBI și partenerilor noștri, Ministerul Transporturilor, Primăria Municipiului București, Consiliului Județean Ilfov și celor 40 de membri ai Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov”, a conchis Ghițulescu.

Un alt proiect al TPBI, „Trenul Metropolitan”, a fost premiat marți, 28.03.2023, la ediția a 11-a a Conferinței „Cities of Tomorrow”, dedicate dezvoltării sustenabile a orașelor și regiunilor din România.