Activitatea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI) și a conducerii sale este apreciată de toți operatorii și autoritățile din domeniul transportului public local de călători din țară. La Reuniunea Operatorilor, Producătorilor și Autorităților din Transportul Public (ROPAT) 2023, organizată în zilele de 16 și 17 noiembrie la Palatul Parlamentului și la sediul Asociației, TPBI a primit două premii: „Premiul de Excelență” și premiul „Partenerul Anului” pentru „Activitatea de îmbunătățire și integrare a transportului public și mobilității la nivelul regiunii București-Ilfov”.

„Acest premiu reprezintă o recunoaștere a eforturilor depuse de întreaga echipă a TPBI pentru îmbunătățirea continuă a transportului public din Regiunea Bucuresti-Ilfov. Prin eforturile noastre comune, ne propunem să modelăm viitorul transportului public în regiune. Suntem hotărâți să colaborăm cu toate părțile implicate pentru a aduce îmbunătățiri semificative în mobilitatea urbană și pentru a oferi soluții sustenabile”, a declarat Vladimir Adrian Ghițulescu, Directorul General al TPBI. „La TPBI, ne concentrăm asupra creării unei infrastructuri de transport public de calitate care să deservească eficient comunitatea din Bucuresti și Ilfov”, a adăugat el.

Vineri, 17 noiembrie 2023, la sediul TPBI a avut loc un schimb de bune practici între mai multe autorități din țară din domeniul transportului public.

TPBI a avut o contribuție importantă în inițierea, fundamentarea și depunerea mai multor proiecte care beneficiază de cofinanțare din fonduri europene și desfășoară activități permanente cum ar fi monitorizarea operatorilor care asigură transportul public local de călători în regiunea București-Ilfov, impunând, împreună cu autoritățile locale, măsuri pentru creșterea calității serviciului oferit călătorilor.