Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI) actualizează Planul de Mobilitate Urbană Durabilă București – Ilfov (PMUD), iar vinerea trecută a fost organizată prima dezbatere publică în acest sens. Prezent la dezbatere, Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a subliniat faptul că este foarte important ca populația să contribuie la actualizarea PMUD prin completarea chestionarului online lansat în acest sens. „Regiunii îi lipsește un model de transport funcțional, iar foarte multe investiții s-au făcut în abstract, fără a ține cont dacă acestea contribuie sau nu cu adevărat la dezvoltarea sustenabilă a comunității. În prezent, ne aflăm în etapa de colectare a datelor cu privire la populație, cererea de transport și comportamentul de mobilitate, pentru care am lansat și un chestionar online”, a menționat primarul general.

„Astfel, vom avea o strategie de mobilitate care va include măsuri pentru îmbunătățirea modurilor – transport public, rutier, alternativ – dar și de investiții în infrastructura de transport (poduri, pasaje, parcări, drumuri radiale, tren metropolitan). Procesul de actualizare a Planului de Mobilitate Urbană Durabilă va fi finalizat în primăvara anului viitor, acesta va fi corelat cu Planul Urbanistic General și Planul de Amenajare a Județului Ilfov”, a mai precizat Primarul General al Capitalei.

Irinel Ionel Scrioșteanu, Secretar de Stat la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, prezent și el la dezbatere, a menționat că „trebuie făcută o analiză a proiectelor care n-au putut fi implementate până acum în PMUD, astfel încât să existe o îmbunătățire substanțială a acestora. De asemenea, trebuie corelate strategiile la nivelul regiunii București-Ilfov”.

TPBI invită publicul să se implice în dezvoltarea regiunii București-Ilfov, completând chestionarul care poate fi găsit la link-ul: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSerREarDhF0O8fvCRiFEMhgDe12iy1TV0nNO4A2XMXPP3QOlw/viewform.