În cadrul amplului proiect de reorganizare a întregului sistem de transport din Regiunea București – Ilfov, care se va desfășura până în luna septembrie, TPBI introduce, pentru prima dată după 1990, conceptul de linii care funcționează numai în anumite zile ale săptămânii, concept utilizat în mai multe orașe europene.

Astfel, începând cu data de 26 iunie 2021, linia 65 (de troleibuz) va funcționa doar în zilele lucrătoare și numai în orele de vârf (06:30 – 09:30 și 16:00 – 20:00). Parcul de vehicule disponibilizat astfel va fi redistribuit pe linia 86, o linie foarte solicitată.

Tot de la 26 iunie a.c., TPBI a dispus și alte măsuri de optimizare a transportului public de călători și de armonizare a acestuia cu cererea de transport, dar și cu bugetul alocat de Unitățile Administrativ Teritoriale (UAT) membre.

Ca urmare, linia 268 va fi suspendată, iar parcul va fi redistribuit pe liniile 168 și 368.

Pentru facilitarea transferului de călători, tramvaiele liniilor 23 și 27 și autobuzele liniei 232 vor efectua opriri în ambele sensuri în stațiile „Parcul Carol I” de pe traseul liniilor 7 și 47 amplasate pe Str. 11 Iunie.

Linia 163 va funcționa pe un traseu modificat între terminalele „Giulești Sârbi” și „Piața Operei” astfel:

Pe sensul spre Piața Operei: terminal „Giulești Sârbi”, traseu de bază până la intersecția Calea Plevnei/ Str. Știrbei Vodă, apoi pe un traseu modificat pe Str. Știrbei Vodă, Splaiul Independenței, Bd. Eroii sanitari, Piața Operei.

Pe sensul către Giulești Sârbi: Piața Operei, Bd. Eroii Sanitari, Bd. Eroilor, Str. Știrbei Vodă, Calea Plevnei, apoi traseul de bază până la terminal „Giulești Sârbi”.

Linia 117 va funcționa pe sensul spre terminalul „Piața Sf. Vineri” pe un traseu modificat în perimetrul rondului George Coșbuc, autobuzele traversând intersecția pe spațiul carosabil central. Autobuzele vor efectua oprire în stația „Piața Regina Maria”, amplasată pe Bd. Regina Maria, comun cu tramvaiele 32. Stația „Piața Regina Maria” amplasată în rond se suspendă.

Linia 261 va funcționa pe sensul către terminalul „Complex Comercial Băneasa” pe un traseu modificat de la intersecția Șos. București-Ploiești/ Str. Elena Văcărescu, pe Șos. București-Ploiești până la Pasajul Băneasa, apoi traseul de bază. Celălalt sens nu se modifică.

Pe sensul de mers către terminalul „Valea Oltului”, autobuzele liniei 368 vor efectua opriri și în stația „Piața Romană” amplasată pe Bd. General Gheorghe Magheru, comun cu linia 381.

Pentru codificarea variantelor de traseu Bis ale liniilor de transport public, va fi utilizat sufixul „B”, în loc de „Bis”. De exemplu: 331B, R447B.