Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI) a dispus reamplasarea unor stații și devierea a cinci linii de transport în comun, ca urmare a restricționării traficului rutier în zona Arcului de Triumf, pentru a permite pregătirea și desfășurarea manifestărilor prilejuite de sărbătorirea Zilei Naționale a României.

Astfel, în perioada 27.11.2023, ora 08:00 – 01.12.2023, ora 17:00, pentru amplasarea sistemului de sonorizare, stația de autobuz „Arcul de Triumf” (linii 205, 331, 331B, 335 și 783) situată în Piața Arcul de Triumf, sens Piața Presei, va fi reamplasată pe Bd. Constantin Prezan, înainte de Piața Arcul de Triumf.

Ȋn ziua de 30.11.2023 începând cu ora 09:00, precum și pe data de 01.12.2023, (după finalizarea manifestărilor prilejuite de sărbătorirea Zilei Naționale a României și până la finalizarea lucrărilor de demontare a tribunei oficiale), se restricționează traficul rutier pe benzile 1, 2 și 3 din Piața Arcul de Triumf și de pe Bd. Regele Mihai I (între Str. Primo Nebiolo și Piața Arcul de Triumf), sensul spre centru, precum și pe Str. Alexandru Constantinescu în ambele sensuri între Piața Arcul de Triumf și Bd. Mărăști.

Din această cauză, liniile din zona Piața Arcul de Triumf vor funcționa pe trasee modificate, astfel:

  • Liniile 205, 331, 335 și 783 vor funcționa pe Bd. Regele Mihai I, pe sensul Piața Presei – Piața Arcul de Triumf, pe benzile din zona centrală de la intersecția cu Str. Primo Nebiolo. Stația „Muzeul Satului”, sensul spre Piața Arcul de Triumf se suspendă. Celălalt sens nu se modifică.
  • Linia 282 va funcționa pe traseul de bază între „Gara Basarab” și intersecția Alexandru Constantinescu/Bd. Mărăști, apoi pe un traseu modificat, în ambele sensuri, pe Bd. Mărăști, Bd. Mareșal Alexandru Averescu, Bd. Constantin Prezan, Cal. Dorobanți, apoi traseul de bază.

În ziua de 28.11.2023 (29.11.2023 – în funcție de condițiile meteo), în intervalul 03:00-13:00 (pentru repetiția generală) și de 1 Decembrie 2023, între orele 03:00 – 14:30, va fi restricționat total traficul rutier pe Bd. Regele Mihai I – între Piața Presei și Piața Arcul de Triumf, pe Șos. Kiseleff – între Piața Arcul de Triumf și Piața Victoriei, pe Str. Alexandru Constantinescu – între Piața Arcul de Triumf și Bd. Mărăști, pe Bd. Mareșal Constantin Prezan, precum și pe Bd. Mareșal Alexandru Averescu – între Piața Arcul de Triumf și Bd. Mărăști.

Din această cauză, de la ora ieșirii parcului până la ridicarea restricțiilor de circulație, liniile 205, 282, 331, 335 și 783 vor circula pe trasee modificate, astfel:

  • Linia 205 va funcționa pe traseul actual între terminalul „Străulești” și Piața Presei, apoi pe un traseu modificat pe Mărăști, Str. Alexandru Constantinescu, Bd. Ion Mihalache, Piața Victoriei, Calea Victoriei, Splaiul Independenței, Piața Unirii, cu întoarcere pe Str. Halelor, Splaiul Independenței, Str. Schitu Măgureanu, Str. Popa Tatu, Str. Buzești, Bd. Ion Mihalache, Str. Alexandru Constantinescu, Bd. Mărăști, Piața Presei, Șos. București Ploiești, apoi traseul actual.
  • Linia 282 va funcționa pe traseul de bază între terminalul „Șoseaua Fundeni” și intersecția Str. Radu Beller/ Cal. Dorobanți, apoi pe un traseu modificat, în ambele sensuri, pe Cal. Dorobanți, Bd. Iancu de Hunedoara, prin Pasajul Victoria, Șos. Nicolae Titulescu, apoi traseul actual.
  • Linia 331 va funcționa pe traseul de bază între Piața Romană și Piața Charles de Gaulle, apoi pe un traseu modificat, în ambele sensuri, pe Bd. Aviatorilor, Bd. Beijing, Str. Nicolae Caramfil, Bd. Aerogării, Șos. București-Ploiești, Bd. Poligrafiei, apoi traseul actual.
  • Linia 335 va funcționa pe traseul de bază între terminalul „Faur” și Piața Charles de Gaulle, apoi pe un traseu modificat în ambele sensuri pe Bd. Aviatorilor, Bd. Beijing, Str. Nicolae Caramfil, Bd. Aerogării, Șos. București-Ploiești, terminal „Complex Comercial Băneasa”.
  • Linia 783 (inclusiv traseul de noapte între orele 03:00-05:00) va funcționa pe traseul de bază între Piața Unirii și Piața Victoriei, apoi pe un traseu modificat în ambele sensuri pe Bd. Aviatorilor, Bd. Beijing, Str. Nicolae Caramfil, Bd. Aerogării, Șos. București-Ploiești, apoi pe traseul actual.