Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI) a dispus vineri dimineață ca cei trei operatori care asigură transportul public să ia toate măsurile necesare pentru preluarea fluxurilor de călători prin transportul de suprafață, ca urmare a protestului spontan organizat de lucrătorii de la Metroul bucureștean.

Tot vineri dimineață, TPBI a dispus ca autobuzele să își reia circulația pe anumite tronsoane de pe calea de rulare a tramvaielor liniilor 1/10, 21, 19 și 46, pentru creșterea vitezei pe fluxul de transport public de călători, ca urmare a protestului spontan al lucrătorilor de la Metroul bucureștean. Aplicarea acestei măsuri a fost devansată cu o zi, fiind programată să intre în vigoare de sâmbătă, 27 martie, 2021.

Astfel, Societatea de Transport București – STB SA a mărit la maximum posibil parcul de vehicule, în special pe liniile care funcționează pe trasee care asigură transportul între stațiile de metrou, chemând la lucru chiar și angajații de la domiciliu.

TPBI monitorizează fluxurile de călători și va dispune măsuri suplimentare, în funcție de fluctuații.

Asociația are ca scop planificarea strategică, monitorizarea și avizarea activităților privind autorizarea, organizarea, gestionarea și controlul funcționării serviciilor publice de transport de călători în regiunea București-Ilfov pentru transportul cu autobuze, troleibuze, tramvaie și alte mijloace de transport public de călători.