Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI) a depus eforturi pentru integrarea oficială a tuturor traseelor de transport public din regiune în aplicația Google Maps. Sunt incluși cei patru operatori de transport în comun de suprafață (STB, STV, Ecotrans STCM și Regio Serv), Metrorex, dar și trenul direct dintre Gara de Nord și Aeroport.

Integrarea se desfășoară în 2 etape: prima, care a început Duminică, 14 noiembrie, presupune afișarea pe hartă a tuturor traseelor din regiunea București – Ilfov, cu orarele programate. În cea de-a doua etapă, sosirile în stații vor fi afișate în timp real în aplicație, ajutându-i astfel pe cei interesați să își planifice mai exact călătoria.

Până acum, apăreau pe hartă o parte dintre trasee, însă datele nu erau oficiale, iar posibilele modificări nu erau transmise către Google. De acum, de fiecare dată când TPBI va dispune modificarea unui traseu, aceste informații vor fi trimise și către cei de la Google pentru actualizarea hărții. Toate datele sunt transmise de către TPBI, de pe serverele proprii.