Unitatea administrativ-teritorială Popești-Leordeni, lider de proiect, a publicat în SEAP la data de 20.04.2023 anunțul de participare simplificat pentru achiziția de Servicii de elaborare a Studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiții „Sistem ITS integrat Smart & Green Mobility pentru Regiunea București-Ilfov – Informarea călătorilor în stațiile de transport public. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 08.05.2023.

Prin acest proiect, stațiile de transport public din 21 de unități administrativ-teritoriale din județul Ilfov vor fi dotate cu panouri digitale pentru informarea călătorilor în timp real privind programul de circulație a vehiculelor, atât vizual cât și audio. Proiectul vizează creșterea atractivității sistemului de transport public, digitalizarea serviciilor de informare a călătorilor, integrarea și interoperabilitatea între servicii și operatori, creșterea nivelului de predictibilitate a serviciului, precum și adaptarea sistemului la necesitățile tuturor călătorilor.

Proiectul va fi implementat în baza unui parteneriat între Unitatea Administrativ-Teritorială – Orașul Popești-Leordeni (lider), Unitatea Administrativ-Teritorială – Județul Ilfov și 20 unități administrativ-teritoriale, respectiv: Afumați, Balotești, Bragadiru, Buftea, Chiajna, Ciolpani, Ciorogârla, Clinceni, Copăceni, Corbeanca, Cornetu, Dascălu, Dărăști-Ilfov, Dobroești, Glina, Grădiștea, Moara Vlăsiei, Nuci, Vidra și Gruiu, care vor putea beneficia de informații afișate în timp real pe panourile digitale începând cu anul 2024.

De asemenea, Municipiul București a obținut finanțare prin PNRR pentru 968 de stații din Capitală (sectoarele 2,3 3, 4, 5 și 6), care vor beneficia de sisteme de informare în timp real.