TPBI a decis modificarea, începând de sâmbătă, 14 august 2021, a traseelor liniilor 133 și 222, în cadrul procesului de optimizare a transportului public de călători.

Astfel, linia 133, pe sensul spre „Bd. Tineretului”, de la terminalul „Gara Basarab”, nu va mai funcționa către Gara de Nord pe Șos. Orhideelor și Calea Plevnei, ci pe Bd. Dinicu Golescu, apoi traseul Piața Gării de Nord, Calea Griviței, Bd. Dacia, Str. Traian, Str. Dimitrie Onciul, Str. Zece Mese, Str. Traian, Str. Nerva Traian, Cal. Văcărești, terminal „Tineretului”. Călătorii din stațiile aflate pe Calea Plevnei, care utilizau linia 133 pentru a ajunge la Gara de Nord, pot utiliza acum linia 123, iar linia 163 le va folosi celor care doresc să ajungă la stația de metrou Eroilor.

Linia 222 își va modifica traseul, asigurând o legătură directă cu Metroul, cu o frecvență mai mare și crescând astfel capacitatea de transport pe tronsonul comun cu linia 122. Astfel, autobuzele liniei 222 vor funcționa pe traseul de bază între terminalul „Complex Cartier Latin” și intersecția Prelungirea Ghencea/ Str. Brașov, apoi pe traseul modificat pe Drumul Taberei (ramura de sud) și va întoarce pe str. Râul Doamnei, Prelungirea Ghencea, terminal „Complex Cartier Latin”.