La solicitarea Consiliului Județean Ilfov, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI) modifică programul liniilor R402 și R436, asigurând astfel accesul facil la „Maratonul Vaccinării”, organizat în perioada 14-16 mai 2021, la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Buftea.

Astfel, transportul călătorilor la și de la centrul de vaccinare (Strada Studioului, nr. 5) se va face cu autobuzele liniilor regionale R402 (Străulești – Sitaru) și R436 (Cartier Dămăroaia – Buftea), care vor fi deviate până la centrul de vaccinare, cu întoarcere la Studiourile Buftea. Programul de circulație poate fi consultat pe site-ul operatorului, www.stbsa.ro.

TPBI a dispus ca operatorul de transport să asigure preluarea călătorilor pe toată perioada programului de funcționare a centrului de vaccinare, care a fost extins cu patru ore (08.00-24.00).

Publicul interesat va primi dozele de vaccin Pfizer-BioNTech sau Moderna doar pe baza cărții de identitate valabile, fără programare. Între orele 22:00-24:00, persoanele care se îndreaptă spre centrul de vaccinare Buftea sunt exceptate de la restricțiile de trafic impuse de starea de alertă, la fel și cei care pot face dovada vaccinării.