Autobuzele liniei 312 vor circula pe un traseu modificat pe sensul spre Piața Unirii, începând de sâmbătă, 26 martie 2022, a decis Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI). Măsura a fost luată atât pentru asigurarea unei linii de transport public pe Splaiul Unirii, între Șoseaua Mihai Bravu și Pasajul Mărășești (zonă care nu beneficia până acum de acest serviciu), cât și pentru a le oferi călătorilor conexiuni multiple către diferite puncte de interes ale Capitalei.

Astfel, de sâmbătă, autobuzele liniei 312 vor circula pe traseul actual de la capătul de linie „Platforma Comercială Arcade Berceni” până la intersecția Calea Văcărești/ Șoseaua Mihai Bravu, apoi pe noul traseu, pe Șoseaua Mihai Bravu, Splaiul Unirii, breteaua laterală a Pasajului Mărășești, Bulevardul Mircea Vodă, Strada Sfânta Vineri, Bulevardul Corneliu Coposu, Strada Halelor, rond Piața Unirii, cu întoarcere pe Splaiul Unirii, Șoseaua Mihai Bravu, Calea Văcărești, după care pe traseul actual.

Vehiculele vor opri și ȋn noile stații: „Pasaj Mihai Bravu‟ (pe sensul spre Piața Unirii), amplasată pe Calea Văcărești; „Pod Timpuri Noi‟ (pe sensul spre Piața Unirii), „Splaiul Unirii 45” (pe sensul Piața Unirii) și „Panait Cerna‟ (pe sensul spre Piața Unirii), amplasate pe Splaiul Unirii; dar și în stația „Pasaj Mihai Bravu‟ (pe sensul spre „Platforma Comercială Arcade Berceni”), amplasată pe Șos. Mihai Bravu.

Prin noul traseu, utilizatorii liniei 312 beneficiază de o nouă legătură cu metroul (cu trenurile Magistralelor 1 și 3), la stația „Timpuri Noi”, dar și de legături cu tramvaiele liniei 19 (la Pod Timpuri Noi) și ale liniilor 14, 16, 40 și 55 (la Piața Sfânta Vineri).

Prin modificarea politicii tarifare, biletele de călătorie fiind acum utilizate în funcție de timp, și nu de linie, pasagerii au posibilitatea de a folosi mai multe mijloace de transport în intervalul de timp ales, fără a fi nevoiți să plătească la fiecare urcare într-un alt vehicul.