Măsurile de îmbunătățire a serviciului de transport public de călători luate de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI) au avut un impact pozitiv în rândul publicului. Ca urmare a acestora, tot mai mulți locuitori ai regiunii București – Ilfov au ales să utilizeze în deplasările lor vehiculele operatorilor Societatea de Transport București – STB SA, Serviciul Transport Voluntari – STV SA, Ecotrans STCM SRL și Regio Serv Transport SRL. În baza contractelor de delegare a gestiunii serviciului de transport public de călători încheiate cu cei patru operatori, TPBI a pus accent în mod special pe respectarea programului de circulație, precum și pe curățenia vehiculelor și funcționarea corespunzătoare a echipamentelor și instalațiilor acestora.

Astfel, în primele cinci luni ale anului 2023, a fost înregistrată o creștere cu 26,55% a vânzării abonamentelor metropolitane, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, iar încasările din plata călătoriilor cu vehiculele destinate transportului public au crescut cu 23,33% față de perioada ianuarie-mai 2022. De asemenea, numărul călătorilor frauduloși a scăzut, încasările obținute din activitatea de control diminuându-se cu 14,82%.

În perioada ianuarie – mai 2023, au fost vândute 1.015.980 de abonamente metropolitane, cu 213.782 mai multe decât în aceeași perioadă a anului trecut. Totodată, au fost înregistrați 17.657.284 de utilizatori ai mijloacelor de transport în comun care și-au achitat călătoria, față de 14 milioane în 2022, iar încasările din contravenții s-au diminuat cu 380.400 de lei.

TPBI vizează permanent îmbunătățirea mobilității în regiunea București – Ilfov, fiind implicată în pregătirea și derularea a peste 20 de proiecte cu finanțare locală, națională sau europeană, unele dintre acestea fiind derulate de membrii Asociației, respectiv Primăria Municipiului București, Consiliul Județean Ilfov și/ sau de cele 40 de unități administrativ teritoriale din județ.