• Totodată, se extinde aria de deservire a transportului în comun în zona centrală pe Bd. Schitu Măgureanu – Str. Popa Tatu

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI) aplică noi măsuri de optimizare a transportului public local de călători, eliminând paralelismele, extinzând rețeaua în zone neacoperite până acum de acest serviciu și suplimentând linii pe care există cerere mare de transport.

Începând de duminică, 6 august 2023, liniile de autobuz 205 și 361 vor fi unificate, iar traseul noii linii, care va funcționa sub indicativul 205, va deservi atât Bulevardul Schitu Măgureanu, cât și Strada Popa Tatu, unde nu funcționa până acum nicio linie de transport în comun. Aici, autobuzele liniei 205 vor opri și în stațiile nou-înființate „Colegiul Național Gheorghe Lazăr”, „Cișmigiu”, (amplasate pe Bd. Schitu Măgureanu), „Știrbei Vodă”, „Popa Tatu”, „Berzei” (pe Strada Popa Tatu), și „Piața Victoriei” (pe Strada Buzești).

Autobuzele liniei 205 vor circula, la un interval de 8-10 minute, pe traseul: terminal „Străulești”, Bd. Bucureștii Noi, Șos. București-Târgoviște, Șos. Gheorghe Ionescu Sisești, Bd. Ion Ionescu de la Brad, Șos. București-Ploiești, Bd. Regele Mihai I, Șos. P. Kiseleff, Piața Victoriei, Calea Victoriei, Splaiul Independenței, Piața Unirii, cu întoarcere pe Bd. I.C. Brătianu, Str. Halelor, Splaiul Independenței, Bd. Schitu Măgureanu, Str. Popa Tatu, Str. Berzei, Str. Buzești, Piața Victoriei, Bd. Aviatorilor, Bd. Mareșal Constantin Prezan, Piața Arcul de Triumf, Bd. Regele Mihai I, Șos. București-Ploiești, Str. Elena Văcărescu, Bd. Ficusului, Bd. Aerogării, Bd. Ion Ionescu de la Brad, Șos. Gheorghe Ionescu Sisești, Șos. București-Târgoviște, Bd. Bucureștii Noi, terminal „Străulești”.

În urma acestei modificări, va fi îmbunătățită frecvența de circulație a vehiculelor pe linia 205, crescând capacitatea de transport pe artere precum Șos. Gh. Ionescu Sisești, Str. Elena Văcărescu, Bd. Ficusului, Calea Victoriei.

Călătorii din zona Bulevardului Ion Mihalache care foloseau linia 205 pentru a ajunge la Gara de Nord pot utiliza tramvaiele liniei 45 sau autobuzele liniei 282, care au un interval de succedare de 10-12 minute. La rândul său, traseul fostei linii 361, de la Piața Unirii până la Aeroportul Băneasa, este asigurat de linia 783.

Tot de la data de 06.08.2023, linia 131 va fi suspendată, întrucât traseul ei se suprapunea cu alte linii. Pasagerii care utilizau linia 131 de la Piața Romană la Complexul Comercial Băneasa au la dispoziție linia 301, care va opri la stațiile nou înființate din incinta Complexului Comercial Băneasa, iar de la Piața Romană la Piața Presei se poate ajunge cu autobuzele liniei 331. De asemenea, de la stația „Perla”, traseul liniei 131 este acoperit și de autobuzele liniei 335. Liniile 301, 331, 335  asigură o frecvență foarte bună, cu un interval de succedare programat între vehicule de 5-8 minute.

Vehiculele disponibilizate din linia 131 vor fi introduse pe liniile 301 și 331, care vor funcționa astfel cu un parc de vehicule suplimentat.