Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI) a devenit membră a Asociației Autorităților Europene de Transport  Metropolitan  (EMTA), aderarea fiind acceptată cu unanimitate de voturi în cadrul Adunării Generale a acestui for, desfășurată săptămâna trecută, la Oslo (Norvegia). „Viziunea și misiunea asociației noastre se potrivesc cu cele ale EMTA și, devenind membru, TPBI va avea ocazia de a beneficia de schimbul de cunoștințe și experiență cu autoritățile de top din Europa”, a declarat Vladimir Adrian Ghițulescu, Directorul General al TPBI.

În cadrul Adunării Generale a EMTA, reprezentanții TPBI – Bodgan Bute, Director General Adjunct Dezvoltare și Geanina Suditu, Directorul Direcției Dezvoltare – au prezentat câteva dintre proiectele pe care Asociația le derulează pe termen scurt, și anume:

  • noul sistem integrat ITS pentru planificarea, monitorizarea, dispecerizarea și optimizarea serviciilor de transport public, prin crearea Open Data Mobility Center;
  • preluarea sistemului de management al biletelor;
  • extinderea rețelei de benzi dedicate vehiculelor de transport public și prioritizarea acestora în intersecții;
  • reînnoirea parcului de vehicule destinat transportului public.

Membrii EMTA au asigurat că vor acorda tot sprijinul necesar pentru realizarea proiectelor TPBI, în special pentru introducerea serviciilor de tren metropolitan în regiunea București-Ilfov.

Participarea TPBI la activitățile EMTA face parte din efortul permanent de a crește gradul de cunoaștere a personalului implicat în activitatea curentă, precum și a vizibilității Asociației la nivel național și internațional. EMTA este a doua asociație internațională din cadrul căreia face parte TPBI, după UITP (Asociația Internațională a Transportului Public).

Mai multe detalii privind activitatea în cadrul asociației EMTA pot fi găsite pe site-ul https://www.emta.com/.