Câteva sute de copii au vizitat miercuri, 20 septembrie 2023, însoțiți de profesori, părinți sau bunici, Muzeul Municipiului București (Palatul Suțu), în cadrul proiectului „PRINCIPIUM MOBILITAS”, dedicat Săptămânii Europene a Mobilității, Zilei Mondiale fără Mașini, precum și Zilelor Bucureștiului.

Evenimentul a fost organizat de Direcția de Mediu-Serviciul Ecologie Urbană din Primăria Capitalei, în parteneriat cu Muzeul Municipiului București, TPBI, STB SA și Inspectoratul General al Jandarmeriei Române și a urmărit promovarea mijloacelor de transport nepoluante ca alternativă pentru automobilul personal sau cel de serviciu și economisirea energiei.

Copiii care au vizitat standul TPBI s-au întrecut în idei privind modalitățile de economisire a energiei, iar printre propuneri s-au numărat reducerea consumului de curent electric, prin stingerea luminii atunci când nu este utilă și oprirea din funcțiune a televizorului atunci când nu urmărești programul TV. Un alt sfat al celor mici a fost acela de a reduce luminozitatea ecranului la smartphone, pentru diminuarea consumului de energie.

Vizitatorii au fost interesați și de exponatele aduse în Muzeu de Jandarmerie și de STB SA: tipuri de uniformă purtată de jandarmi de-a lungul vremii și modele în miniatură ale diverselor vehicule utilizate în transportul public de călători.

În a doua parte a zilei, corpul de fanfară Muzica Reprezentativă a Jandarmeriei Române a oferit un moment deosebit, intonând în ritmul specific mai multe arii foarte cunoscute publicului.