La solicitarea Primăriei Municipiului București, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București-Ilfov (TPBI) extinde rețeaua de transport în comun către zone și cartiere care până în prezent erau neacoperite de acest serviciu. Începând de sâmbătă15 ianuarie 2022, locuitorii din cartierele Andronache și Henri Coandă vor beneficia de o nouă linie de transport în comun, rezultată din unificarea actualelor linii de autobuz 231 și 343, care va asigura legătura cu diverse centre de interes din toate zonele orașului.

Noua linie de autobuz va avea indicativul 343 și va asigura pentru călători mai multe conexiuni necesare, precum legătura cu linia de tramvai 21 (care funcționează către Bucur Obor și Piața Sfântul Gheorghe – Kilometrul zero al României), legătura  cu Piața Dorobanți, care oferă linii directe către mai multe puncte de interes din oraș, dar și legătura cu metroul, la stațiile Aviatorilor și Aurel Vlaicu.

Linia 343 va funcționa între terminalele „Fundeni” și „Cartier Henri Coandă”, astfel: de la terminalul „Fundeni”, pe actualul traseu, până la intersecția Șoselei Fundeni cu Șoseaua Colentina, apoi pe strada Gherghiței, din Cartierul Andronache. De aici, autobuzele liniei 343 vor circula pe Strada Fabrica de Glucoză, Calea Floreasca, Radu Beller, Piața Dorobanți, Calea Dorobanți, Bulevardul Aviatorilor, Șoseaua Pipera, Strada Câmpul Pipera, terminal „Cartier Henri Coandă”, cu întoarcere pe același traseu.

Strada Gherghiței este o stradă importantă din cartierul Andronache, aflat în nord-estul Capitalei, întemeiat în anul 1924 și care numără în prezent peste 3.500 de locuitori. Pe de altă parte, cartierul Henri Coandă este un ansamblu rezidențial nou din zona de nord a orașului, aflată în continuă dezvoltare.

Decizia de înființare a acestei linii face parte dintr-o serie de măsuri care au ca scop îmbunătățirea transportului în comun prin extinderea rețelei către zone care în prezent nu beneficiază în mod direct de acest serviciu.

TPBI este primul organism creat la nivel regional care a fost constituit sub forma unei structuri de cooperare a celor 42 de autorități publice locale din regiune, primind mandat din partea acestora pentru înființarea, organizarea, reglementarea, exploatarea, monitorizarea și gestionarea serviciului de transport public de călători pe toată aria de competență, conform Regulamentului CE 1370/2007.