Plata călătoriei prin SMS

 

Printr-un singur SMS trimis la numărul 7458, disponibil în toate rețelele nationale de telefonie mobila, călătorii vor putea achita contravaloarea unui abonament de o zi, valabil pe toate liniile de transport urban, o călătorie pe liniile Expres, călătorii nelimitate pe toate liniile urbane timp de 60 de minute sau călătorii nelimitate pe toate liniile regionale timp de 90 de minute.

Călătorii trebuie să trimită SMS-ul înainte de a urca în vehicule, iar în câteva secunde vor primi un mesaj care va conține un cod de confirmare a tranzacției.

Titlul de călătorie achiziționat prin SMS trebuie să fie corespunzător mijlocului de transport care urmează să fie utilizat, iar la solicitarea reprezentanților corpului de control acesta trebuie prezentat spre verificare.

SMS-ul trebuie păstrat pe toată durata zilei, până la expirarea valabilității abonamentului sau, în cazul celorlalte linii, până la efectuarea integrală a călătoriei.

Facilitatea de plată este valabilă pentru:

Plata poate fi efectuată de pe orice tip de telefon mobil conectat la rețea.

Prețul pentru abonamentul de o zi este de 1,50 euro+TVA. Prețul pentru o călătorie pe liniile expres este de 0.65 euro+TVA.

Călătoriile nelimitate timp de 60 de minute pe toate liniile urbane sau timp de 90 de minute pe toate liniile regionale vor fi taxate cu 0,30 euro+TVA.

SMS-ul de comandă este gratuit în rețelele Vodafone și DigiMobil, iar în rețelele Telekom și Orange are un cost de 0,05 euro+TVA.

Pentru obținerea unui abonament urban pentru o zi, călătorii vor trimite un SMS, cu textul ZI la numărul 7458.

Pentru o călătorie pe liniile expres se va trimite prin SMS textul E, urmat de numărul liniei, ca în exemplele de mai jos:
Pentru linia Expres 780 – mesajul catre numarul 7458 trebuie sa contina textul E780,
Pentru linia Expres 781 – mesajul trebuie sa contina textul E781,
Pentru linia Expres 783 – mesajul  trebuie sa contina textul E783.

– O călătorie pe o linie expres are valabilitate până la efectuarea integrală a călătoriei.

Pentru călătoriile nelimitate timp de 60 de minute pe toate liniile urbane, se trimite prin SMS, la numărul 7458, textul U.
– Călătoriile nelimitate pe toate liniile urbane – valabilitate 60 minute de la confirmare.

Pentru călătoriile nelimitate timp de 90 de minute pe toate liniile regionale, se trimite prin SMS, la numărul 7458, textul R.
– Călătoriile nelimitate pe toate liniile regionale – valabilitate 90 minute de la confirmare.

Siguranța plății prin SMS este garantată de platforma de operare, care este prevazută cu un mecanism antifrauda.