Linia de troleibuz 61 va fi prima care va utiliza noile troleibuze Solaris cu autonomie de 20 km abia sosite în Capitală.

Primele nouă troleibuze Solaris Trollino de 12 metri au ajuns joi, 18.01.2024, la București. Troleibuzele fac parte din lotul de 100 de unități achiziționate de Primăria Municipiului București, prin fonduri europene nerambursabile. Vehiculele pot asigura o autonomie de 20 km fără a fi conectate la rețea și au podea complet coborâtă pe toată suprafața troleibuzului. Noile troleibuze au, printre altele, următoarele dotări: instalație de aer condiționat atât pentru cabina de conducere a șoferului, cât și pentru pasageri, în interiorul vehiculului; facilitate pentru accesul pasagerilor cu mobilitate redusă (trapă destinată persoanelor care se deplasează în scaun cu rotile); sistem de informare audio-video; prize de încărcare a dispozitivelor mobile pentru călători; sistem de numărare automată a călătorilor.

După ce troleibuzele vor fi omologate, recepționate și înmatriculate, acestea vor fi introduse în circulație și vor putea fi văzute pe străzile orașului.

În acest an, prin livrarea tuturor troleibuzelor Solaris Trollino 12M comandate de Primăria Municipiului București, Capitala va dispune de o „tripletă” de câte 100 de unități noi din segmentul de: autobuze electrice marca ZTE Granton 12 m, troleibuze cu autonomie și tramvaie cu lungimea de 36 de metri Astra Imperio Metropolitan.