Primăria Capitalei și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI) au decis, luni, 5 august 2019, prelungirea liniei R459 Platforma Pipera – Pasaj CFR Tunari, operată de Serviciul Transport Voluntari SA, după ce operatorul privat Brebenel Impex SRL a anunțat, la data de 31.07.2019, retragerea, autovehiculelor de pe această relație de transport.

Brebenel Impex SRL era singurul operator care presta serviciul de transport de călători în unitatea administrativ teritorială Tunari, conform licențelor eliberate de Autoritatea Rutieră Română, dar a anunțat TPBI că se va retrage de pe acest traseu.

Întrucât localitatea Tunari nu este tranzitată de niciun alt traseu regional, TPBI a analizat situația apărută și a propus forurilor superioare soluția tehnică necesară pentru ca, începând de luni, 5 august a.c., locuitorii comunei Tunari să aibă asigurat transportul pe relația cu municipiul București.

Serviciul Transport Voluntari SA, operator care funcționează în Regiunea București-Ilfov alături de STB SA și de Ecotrans Chitila, a fost singurul care și-a arătat disponibilitatea tehnică si organizatorică necesară asigurării serviciului de transport public de călători pentru localitatea Tunari, pe un traseu prelungit al liniei regionale R459, Platforma Pipera – Dumbrăveni (Spital SRI).

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București-Ilfov este primul organism regional care funcționează pe principii europene, constituit ca structură de cooperare a autorităților publice locale din întreaga Regiune București – Ilfov.

TPBI are ca scop reglementarea, exploatarea, monitorizarea și gestionarea serviciului public de transport local pe raza de competență a unităților administrativ-teritoriale membre, conform Regulamentului (CE) nr. 1370/2007 al Parlamentului European și al Consiliului, privind serviciile publice de transport feroviar și rutier de călători.