Portofelul electronic este un titlu de călătorie care poate fi încărcat pe cardul de transport și se validează în mod obligatoriu la unul din echipamentele electronice montate în acest scop în vehiculul cu care se efectuează călătoria.

Contravaloarea unei călătorii este dedusă din portofelul electronic, odată cu validarea cardului de transport, astfel:

  • 1,3 lei – o călătorie urbană;
  • 1,5 lei – o călătorie regională;
  • 3,5 lei – o călătorie expres.

Plata călătoriei permite efectuarea unei singure călătorii, pe o semicursă (până la capătul liniei de transport), fără întrerupere, numai în vehiculul în care a fost validat cardul.

Cardul ACTIV poate fi încărcat concomitent cu portofel electronic și cu oricare tip de abonament, iar cele două titluri de călătorie pot fi utilizate în paralel.

La emiterea cardului ACTIV nominal, portofelul electronic poate fi încărcat cu minim 15 lei (dacă nu este adăugat pe card un tip de abonament) și maxim 50 lei. Ulterior, portofelul electronic poate fi reîncărcat la centrele de vânzare, la automatele de vânzare, prin intermediul platformei de reîncărcare on-line sau a ATM-urilor.

La emiterea cardului ACTIV nenominal, portofelul electronic poate fi încărcat cu minim 2,6 lei (dacă nu este adăugat pe card un tip de abonament) și maxim 50 lei. Ulterior, portofelul electronic poate fi reîncărcat la centrele de vânzare, la automatele de vânzare sau prin intermediul ATM-urilor.