Peste 1.130 de persoane s-au înscris la cele trei concursuri organizate de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI) cu ocazia campaniei „Săptămâna Europeană a Mobilității (desfășurată în perioada 16-22 septembrie) și vor avea șansa de a câștiga unul dintre premiile oferite de Asociație și partenerii săi.

Astfel, 458 de călători sunt înscriși la concursul „TPBI GO!”, după ce au scanat codurile QR din autobuzele care au circulat în perioada 17-18 septembrie pe cele patru linii speciale „Green Line”. Câștigătorii vor fi desemnați prin tragere la sorți și vor fi premiați cu abonamente de transport metropolitan și cu trotinete electrice.

Concursul online de cunoștințe generale „Quiz – Transportul public din București și Ilfov” a adunat cei mai mulți participanți: 595. Câștigătorii vor fi desemnați prin tragere la sorți și vor fi premiați cu vase tip termos, stick-uri de memorie și baterii externe pentru telefoanele mobile.

De asemenea, 84 de pasionați de fotografie și transport public și alternativ au trimis imagini la concursul „Fotografii – Transportul public din București și Ilfov”. Cele mai bune fotografii vor fi utilizate în viitoarele campanii de promovare a transportului public realizate de TPBI, iar câștigătorii vor primi calendare de perete care conțin chiar imaginile trimise.

Cu ocazia „Săptămânii Europene a Mobilității”, TPBI a mai organizat și alte evenimente, cum ar fi „Mobility Expo”, unde mii de copii, tineri, părinți si bunici, pasionați ai plimbărilor cu bicicletele și trotinetele au putut admira diverse mijloace de transport, precum și tehnica și accesoriile expuse de reprezentanții Brigăzii Rutiere de Poliție și ai Jandarmeriei Române. De asemenea, caii și câinii dresați ai Jandarmeriei au fost o atracție deosebita pentru iubitorii animalelor.

Un alt eveniment a fost „Ziua Porților Deschise”, unde sute de persoane de toate vârstele au venit la Depoul Dudești pentru a admira diferite modele ale tramvaielor de epocă, vehicule din prezent, precum și diferite piese și componente ale acestora. Tot în cadrul acestui eveniment, cei prezenți la Expoziția muzeală a transportului public au putut vedea machete ale vehiculelor de transport în comun din diferite perioade, bilete de călătorie și abonamentele din trecut, uniformele de demult ale angajaților societății de transport și multe altele.

Un mare succes în rândul publicului l-a avut plimbarea cu tramvaiul de epocă, organizată de TPBI pe traseul Depoul Dudești – Piața Hurmuzachi – Bucur Obor – Depoul Victoria – Lizeanu – Calea Moșilor – Piața Sf. Gheorghe și retur. Vehiculul i-a fascinat pe copii și tineri, iar celor mai vârstnici le-a reamintit de perioada când călătoreau cu un astfel de tramvai.