Linia de autobuz 780 a fost repusă în funcțiune astăzi, 20 decembrie 2021, pe traseul: Aeroportul Internațional „Henri Coandă” – Aeroportul Băneasa – Piața Presei – Gara de Nord – Gara Basarab și retur, potrivit unei dispoziții a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI). Măsura a fost luată pentru a veni în sprijinul călătorilor afectați de greva spontană inițiată de angajații CFR, care a dus la întârzieri majore ale trenurilor, sau chiar la anularea unor curse.

Autobuzele liniei 780 vor circula pe toată durata grevei, la un interval de aproximativ 30 de minute.

TPBI va dispune reluarea temporară a funcționării liniei de autobuz 780 ori de câte ori circulația trenurilor între Aeroportul Internațional „Henri Coandă” și Gara de Nord este întreruptă.

Înlocuirea cu autobuze a serviciului de transport feroviar, atunci când situația o impune, este o practică frecventă în multe țări, fiind o măsură necesară pentru asigurarea neîntreruptă a unor legături esențiale. TPBI se aliniază astfel la bunele practici din alte orașe din Europa și din lume, cu rețele dezvoltate de transport public de călători.