Linia de autobuz 780 va fi repusă în funcțiune în perioada 28-30 martie 2022, pe traseul: Gara Basarab – Gara de Nord – Piața Presei – Aeroportul Băneasa – Aeroportul Internațional „Henri Coandă” și retur, potrivit unei dispoziții a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI). Măsura a fost luată pentru a veni în sprijinul călătorilor afectați de suspendarea temporară a circulației trenurilor între Gara de Nord și Aeroportul Internațional „Henri Coandă”, ca urmare a efectuării unor lucrări de întreținere a căii ferate.

În perioada menționată, autobuzele liniei 780 vor circula între orele 08.00 și 14.30 (interval de timp în care circulația trenurilor este oprită), urmând să plece de la capetele de linii după următorul program:

– de la terminalul „Gara Basarab” – între orele 08.00-13.30, la un interval de 30 de minute;

– de la terminalul „Aeroportul Internațional Henri Coandă” – între orele 09.00-14.30, la un interval de 30 de minute.

TPBI va dispune reluarea temporară a funcționării liniei de autobuz 780 ori de câte ori circulația trenurilor între Gara de Nord și Aeroportul Internațional „Henri Coandă” este întreruptă.

Înlocuirea cu autobuze a serviciului de transport feroviar, atunci când situația o impune, este o practică frecventă în multe țări, fiind o măsură necesară pentru asigurarea neîntreruptă a unor legături esențiale. TPBI se aliniază astfel la bunele practici din alte orașe din Europa și din lume, cu rețele dezvoltate de transport public de călători.