Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI) a fost vineri, 13 mai 2022, gazda unui grup de reprezentanți ai Universității Politehnica din București, în cadrul proiectului ERASMUS+EUGPUT (Energy Usage and Green Public Transportation in Future Smart Cities): Innovative Teaching Program for Students, Stakeholders and Entrepreneurs, alături de parteneri din Turcia, Croația și Slovenia.

Proiectul ERASMUS+EUGPUT are ca scop elaborarea unui program educațional multidisciplinar pentru soluții de mobilitate sustenabilă, dedicat studenților și reprezentanților instituțiilor și organizațiilor implicate în asigurarea ofertei de mobilitate urbană.

Cu ocazia vizitei, reprezentanți ai diverselor structuri ale TPBI le-au prezentat invitaților studii de caz, proiecte și soluții pentru integrarea transportului public de călători în Regiunea București – Ilfov, activitatea asociației, proiecte în curs de realizare, precum și modul de gestionare a transportului public. Cei prezenți au vizitat centrul de monitorizare, departamentul de planificare, direcțiile de introducere a trenului metropolitan și de dezvoltare de proiecte.

Reprezentanții TPBI au prezentat modul de lucru, activitățile din departamente, obiectivele și planurile de viitor. Cu această ocazie s-a menționat intenția TPBI de a deveni partener al altor instituții, universități și organisme naționale și internaționale pentru implementarea de proiecte de inovare, cercetare, dezvoltare în domeniul transportului public și mobilității sustenabile.

Mulțumim vizitatorilor noștri pentru interesul pe care l-au arătat față de activitatea și eforturile depuse de TPBI pentru gestionarea, monitorizarea și dezvoltarea transportului public și în mod deosebit doamnei profesor Dorinela Costescu de Universitatea Politehnica București, gazda întâlnirii de lucru din cadrul proiectului, pentru oportunitatea și deschiderea față de TPBI.