În perioada 16-18 Octombrie 2023, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București–Ilfov (TPBI), partener beneficiar în cadrul proiectului Beyond the Urban, a organizat o vizită tehnică în București, la care au participat doamna Monica Carrera, liderul proiectului și domnul Clyde Hutchinson, expertul proiectului.

În ziua de 17 Octombrie, TPBI a prezentat în detaliu proiectele dezvoltate, ilustrând astfel diversitatea acțiunilor întreprinse în direcția îmbunătățirii mobilității și promovării unui transport public eficient și sustenabil. S-au organizat două vizite de studiu pe teren, în care participanții au avut oportunitatea de a explora în detaliu două puncte cheie în infrastructura de transport: Depoul Dudești și  Park & Ride Pantelimon.

În ziua de 18 Octombrie, s-au prezentat cele mai importante departamente ale TPBI, cât și instrumentele folosite pentru planificarea și monitorizarea transportului public în regiunea București – Ilfov. Ulterior, a avut loc întâlnirea cu membrii Grupului Local URBACT la care au participat și reprezentantul liderului și expertul proiectului, în cadrul căreia s-au identificat principalele probleme ale transportului public la nivelul regiunii București-Ilfov.

Mai multe detalii despre proiect, aici: https://urbact.eu/networks/beyond-urban.