BPay este un proiect pilot dezvoltat, sub auspiciile PMB, de compania Masabi, în parteneriat cu STB SA, Unicredit și Mastercard România.

Prin intermediul aplicației de mobil tip smartphone BPay poți achiziționa titluri de călătorie cu cardul de credit sau de debit, Mastercard sau Visa.

Poți utiliza aplicația BPay chiar dacă nu ai un card de transport, iar titlurile de călătorie le activezi direct din aplicație, fără a fi necesar să le validezi la echipamentele din mijloacele de transport în comun.

Aplicaţia este rapidă, eficientă și sigură în ceea ce privește stocarea informaţiilor cardului bancar şi a celor cu caracter personal.

Descarcă aplicația din Google Play, pentru telefoanele cu Android, de aici și din App Store, pentru telefoanele cu iOS, de aici.

Termeni și condiții de utilizare a aplicației BPay

Pentru utilizarea aplicației BPay, trebuie să vă declarați de acord cu termenii și condițiile următoare:
Folosirea aplicației BPay presupune acceptarea în totalitate a termenilor și condițiilor prezentate mai jos. Termenii și condițiile pot fi schimbate în orice moment de către administratorul aplicației. Recomandam citirea cu atenție a acestora. STB SA își asuma dreptul de a modifica aceste prevederi fără o altă notificare. Aceasta aplicație este dedicată doar persoanelor care nu beneficiază de reducere de transport. Trebuie să vă asigurați ca telefonul dvs. mobil deține versiunea necesara a sistemului de operare. Sunteți responsabil pentru toate taxele ce decurg din utilizarea aplicației către furnizorul dvs. de telefonie mobilă.

1. Informații personale
Sunteți de acord ca furnizarea serviciilor sau produselor va începe imediat după îndeplinirea tuturor formalităților de înregistrare cerute. Vă rugăm să furnizați date adevărate, exacte și complete despre dumneavoastră, așa cum este cerut de formularul de înregistrare. Prin accesarea contului și utilizarea parolei personale sunteți responsabil pentru toate acțiunile care decurg din folosirea acestora. TPBI sau STB SA nu pot fi făcute responsabile pentru erorile survenite în urma neglijenței utilizatorului privind securitatea și confidențialitatea contului și parolei sale. Dacă veți furniza informații care nu sunt conforme cu realitatea, inexacte sau incomplete, administratorul aplicației are dreptul să suspende sau să desființeze contul dumneavoastră și să refuze toate încercările curente sau viitoare de folosire a aplicației.

2. Securitatea datelor personale
Datele furnizate de către clienți sunt strict confidențiale. Administratorul aplicației, implicit STB SA, se angajează în fața clienților săi să nu furnizeze aceste date unor terțe persoane sau companii. Datele dumneavoastră personale vor putea fi transmise autorităților în drept cu scopul verificării tranzacțiilor comerciale sau altor autorități în drept pentru efectuarea oricăror verificări justificate în baza legii. Administratorul aplicației, implicit STB SA, se obligă să respecte drepturile dumneavoastră conferite de Regulamentul U.E. nr. 679/2016, iar la cererea dumneavoastră, la adresele de contact prezentate în secțiunea contact a aplicației, se obligă: să rectifice, să actualizeze, să blocheze, să șteargă sau să le transforme în date anonime, în mod gratuit. Administratorul aplicației, implicit STB, certifică faptul că va respecta drepturile conferite de Regulamentul U.E. nr. 679/2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal privind libera circulație a acestor date, precum și de Legea nr. 365/2002 privind comerțul electronic. Informațiile privind datele cardului bancar (număr de card, data expirării, etc.) sunt procesate într-un mediu securizat, conform standardelor de securitate privind plățile cu carduri prin intermediul internetului.

3. Oferta produselor disponibile:
Prin aplicația BPay, pot fi achiziționate titluri de călătorie valabile în regiunea București – Ilfov (abonamente/călătorii) pe liniile: urbane, regionale, expres, turistice. Pentru mai multe detalii vă rugăm să accesați oferta tarifară a TPBI.
Utilizatorii sunt rugați să verifice înainte de efectuarea plății, următoarele informații cu cu privire la titlurile de călătorie (urbane, regionale, expres, turistice), astfel încât să nu existe suprapuneri de valabilitate.

– Pentru călătorii: linia, cantitatea și valabilitatea.
– Pentru abonamente: cantitatea și valabilitatea acestora, linia/ liniile în cazul abonamentelor valabile pe una și două linii, astfel încât să nu existe suprapuneri de valabilitate.

Administratorul aplicației, implicit STB SA, nu este responsabil pentru erorile de alegere de către utilizatori a titlului de călătorie.
Titlurile de călătorie (abonament/călătorii) se descărcă pe dispozitivul dvs. mobil înregistrat prin aplicația B-Pay. Este astfel necesară o conexiune la internet pentru a activa titlurile de călătorie (abonament/călătorii) . Ulterior achiziționării, titlurile dvs. de călătorie nu pot fi schimbate și nu sunt returnabile.
Titlurile de călătorie (abonament/călătorii) devin valabile automat după confirmarea plății și rămân afișate in secțiunea „Titlurile mele de călătorie” până la finalizarea valabilității . Ulterior confirmării tranzacției titlul de călătorie trebuie activat pentru a se genera QR-codul, necesar echipei de control.
Înainte de a vă urca în mijloacele de transport în comun de suprafața din Regiunea București – Ilfov, vă rugăm să vă asigurați că telefonul este încărcat suficient, iar pe toată durata călătoriei, TPBI sau STB SA nu pot fi trase la răspundere dacă nu aveți baterie suficientă.
Titlurile de călătorie (abonament/călătorii) sunt disponibile prin intermediul aplicației – în sectiunea Titlurile mele de călătorie.
Odată ce ați achiziționat titlul de călătorie, acesta va fi livrat ca titlu de călătorie pe telefonul dvs. mobil.
Titlurile de călătorie (abonament/călătorii) vândute prin aplicație sunt utilizabile pentru serviciile operatorilor de transport de suprafață din regiunea București – Ilfov, doar în perioadele și pe liniile (urbane, regionale, expres și legitimații turistice) specificate la data achiziționării.
Prețul pe care îl plătiți pentru titlurile de călătorie (abonament/călătorii) va fi valabil pentru durata menționată pe titlul de călătorie, iar orice schimbare de tarif pe perioada valabilității acestuia nu va afecta titlul de călătorie pe care l-ați achiziționat deja.
Vă rugăm să acordați timp aplicației pentru a se încărca pe perioada cât așteptați mijloacele de transport. Dacă nu faceți dovada deținerii unui titlu de călătorie valabil, sunteți pasibil de amendă sau achitați pe loc agentului constatator contravaloarea suprataxei de călătorie.

4. Prețuri
Produsele achiziționate prin intermediul acestei aplicații au prețurile menționate pe www.stbsa.ro la data efectuării tranzacției. Acestea sunt afișate automat și sunt nemodificabile după alegerea titlului de transport pentru care se dorește achiziționarea.
La momentul efectuării achiziționării titlurilor de călătorie (abonament/ călătorii), utilizatorul va primi un mesaj de confirmare a plății/ tranzacției.
De asemenea, dacă sunteți înregistrat ca utilizator, după finalizarea tranzacției de plată, veți primi în contul dumneavoastră de email un mesaj cu detalii de plată.

5. Litigii
Utilizatorul este de acord să folosească aplicația numai în scopuri legale. Utilizatorul se obligă:

• Nu va modifica, copia, distribui, transmite, afișa, publica, reproduce, acorda licențe, crea produse derivate, transfera sau vinde orice fel de informație sau servicii obținute de pe sau prin intermediul acestei aplicații; nu va desfășura și nu va permite activitatea de cracking sau hacking. Utilizatorii care violează securitatea sistemelor sau rețelelor pot fi acționați în instanță, civil și penal.
• Orice încercare de a accesa datele personale ale altui utilizator sau de a modifica conținutul aplicației sau de a afecta performantele serverului pe care rulează aplicația, va fi considerata o tentativa de fraudare.
• Să nu transmită orice materiale care sunt defăimătoare, aduc ofensa sau in orice alt mod sunt inacceptabile cu privire la utilizarea site-ului web, a aplicației sau a serviciilor.
Orice litigiu apărut în legătură cu utilizarea acestei aplicații va fi rezolvat pe cale amiabilă. În cazul în care nu s-a reușit stingerea conflictului pe cale amiabilă, competența revine instanțelor de judecată române. Fiind de acord cu acești Termeni și Condiții, clientul își asumă în totalitate aceste riscuri.